Hybridien oppimisympäristöjen ja digitaalisen materiaalin kehittämiseen tarvitaan mielikuvitusta, omistautumista työlleen ja täydennystä omaan ammattiosaamiseen. Yksilöllisten opintopolkujen tueksi on hyvä luoda oppimismateriaalit ja -ympäristöt sellaisiksi, että niitä voidaan käyttää lähes missä tahansa. Sähköisen materiaalin käyttö on esimerkiksi oiva tapa mahdollistaa monen asian oppiminen paremmin ja syvällisemmin kuin tavallisessa lähiopetuksessa.
Monialaisuus toisten alojen kanssa on yksi erinomainen vahvistava tekijä oppilaitosarjessa. Pelkästään jo työviihtyvyyden, mutta mahdollistaakseen myös monialaisen opiskelun opiskelijoille. Näin saadaan mahdollistettua moniosaajien syntyminen ja tavoitetaan myös eri alojen verkostoita ja yhteyksiä. Tällä saavutetaan oikeanlaisten osaajien löytyminen oikeisiin työtehtäviin.
Opettajien työelämäjaksot kehittävät opetushenkilöstöä ylläpitämään osaamistaan. Osallistumalla työelämän töihin ja nähdä mitä ammattilaisten työ ja siellä käytettävät menetelmät ovat, auttavat opettajaa löytämään uusimpia ratkaisuja, mitä käytetään hyödyksi kehittyvässä maailmassa. Pelkkä oppilaitosympäristö voi vieraannuttaa opettajia työelämän toiminnoista ja tavoista.
Pätevöitymis- ja täydennyskoulutukset auttavat opettajia pysymään kehityksessä mukana. Täydennyskoulutukset ovat yksi tapaa kehittää omaa osaamistaan ja täydennyskoulutuksilla saadaan osaamista, jonka avulla voidaan palvella opiskelijoita ja työelämää.
Valmennus ja kilpailutoiminta ”pakottaa” opettajan kehittämään omaa opettajuutta ja osaamistaan. Opiskelijan pystyäkseen kilpailemaan kansallisella tasolla, täytyy myös opetuksen ja valmennuksen olla laadukasta menestymistä tavoiteltaessa. Kilpailutoiminnan tavoitteena edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla sekä rakentaa yhteistyökumppaniemme kanssa maailman parasta ammattiosaamista.