Käytäntö on opiskelijakuntatoiminnan kokonaisarkkitehtuuri, jossa opiskelijat pystyvät havainnoimaan oman vaikuttamistyönsä sijoittumisen oppilaitosorganisaatiossa. Malli elää opiskelijoiden äänellä eli jokaisella Sataedun opiskelijalla on mahdollisuus olla konkreettisesti mukana vaikuttamistyössä.
Toimipaikkojen opiskelijakunnan hallitukset on valmennettu hyödyntämään erilaisia toiminnallisia menetelmiä opiskelijoiden kuulemiselle ja ajatteluun osallistamiselle. Opiskelijoiden näkemyksille ja kokemustiedolle on avoin väylä keskusteluun oppilaitosjohdon kanssa.
Malli antaa eri toimipaikkojen opiskelijoille yhdenmukaiset mahdollisuudet osallistua. Malli on myös lähtökohta vuoropuhelulle opiskelijoiden oppilaitosjohdon kesken ja se avaa uusia mahdollisuuksia yhteiselle kehittämiselle.
Malli pitää olla esillä ja näkyvillä. Kaikessa vaikuttamistoiminnassa ja kohtaamisissa pitää aina osoittaa toiminnan kytkentä kehitettyyn kokonaisuuteen.
Toimiva opiskelijakunta -malli rakentuu osista
- opiskelijoiden työtila = yhteinen dokumentoinnin ja informaatio-ohjauksen alusta INTRAssa
- hallituksen toimintasuunnitelma
- opiskelijakunnan hallitusten toiminnalliset menetelmät
- toimipaikkakohtaisten ja koulutuksenjärjestäjäkohtaisen opiskelijakunnan hallitusten tehtävät ja toiminnan suunnittelu
- kaikille opiskelijoille avoimet rehtorin kyselytunnit
- opiskelijoiden edustus keskeisillä foorumeilla
- Sataedun opiskelijakunnan hallituksen ja Sataedun johtoryhmän keskustelutilaisuudet