Inspiroidu liikunnasta, Koululiikuntaliiton webinaarisarja
Ilmoittaudu maksuttomaan Koululiikuntaliiton Inspiroidu liikunnasta -webinaarisarjaan. Mikä liikkujatyyppi olen? Kuinka edistää hyvinvointia opetustyössä? Miten vahvistaa liikuntasuhdetta? Liikuntatieteentohtori Jaana Kari jakaa ajankohtaiseen tutkimukseen ja vahvaan opettajakokemukseensa perustuen parhaat keinot hyvinvointimme lisäämiseen.
Webinaarit livenä keskiviikkoisin klo 15–16:
ke 21.9.2022 Liike on lääke – mihin totuus perustuu?
ke 28.9.2022 Liikkumisen ABC
ke 2.11.2022 Liikunnalliseen elämäntapaan kasvaminen
ke 9.11.2022 Liikkujatyypit ja laadukas liikuntakasvatus
Luennot tallennetaan ja lähetetään ilmoittautuneille. Webinaarisarja on maksuton.
Lue lisää Koululiikuntaliiton sivuilta tästä linkistä ja ilmoittaudu.
SELVIS-selkokieliset päihdekasvatustunnit toiselle asteelle, Ehyt ry
Selkokielinen päihdekasvatusmenetelmä SELVIS on kehitetty yhdessä ammatillisten erityisoppilaitosten TELMA-ryhmien kanssa. SELVIS-oppitunnit on suunnattu kehitysvammaisille toisen asteen ryhmille sekä yläkoulujen ryhmille. Oppitunneilla käsitellään alkoholia ja tupakkaa kohderyhmälle sopivalla tavalla, hyödyntäen sarjakuvaa ja videota keskusteltaessa yhdessä päihteistä.
Tunnit on suunnattu ensisijaisesti kehitysvammaisille toisen asteen opiskelijoille, mutta oppitunteja voidaan soveltuvin osin hyödyntää myös muissa erityisryhmissä sekä selkokieltä tarvitsevien opiskelijoiden ryhmissä.
Lue lisää SELVIS-päihdekasvatusmenetelmästä Ehytin sivuilta täältä.
Miten puhua kannabiksesta? -maksuttomat koulutukset, Ehyt ry
Mikäli kaipaat vahvistusta kannabisosaamisellesi, osallistu EHYTin maksuttomiin kannabiskoulutuksiin! Koulutus on suunnattu erityisesti 2. asteen henkilökunnalle, nuorisopalveluiden työntekijöille, sosiaalialan henkilöstölle sekä kaikille muille kiinnostuneille.
Koulutuksessa saat lisätietoa kannabiksen käytön ehkäisyyn ja puheeksi ottoon. Koulutuksessa käydään läpi mm. mitä kannabis on, paljonko sitä käytetään, mitkä ovat sen vaikutukset sekä seuraamukset käytöstä. Koulutuksessa tarjotaan vinkkejä ja työkaluja kannabiskeskustelujen sekä puheeksi ottamisen tueksi.
Koulutuksen kesto on 2 h ja se toteutetaan Microsoft Teams -alustalla. Koulutukseen ilmoittautuneet saavat ilmoittautumisvahvistuksen ja osallistumislinkin sähköpostitse. Koulutus on maksuton.
Koulutus 6.10.klo 14–16
Lisätietoa 6.10. koulutuksesta ja ilmoittautumiseen Ehyt ry:n sivuille tästä linkistä.
Koulutus 9.11 klo 14–16
Lisätietoa 9.11. koulutuksesta ja ilmoittautumiseen Ehyt ry:n sivuille tästä linkistä.
Koulutus 1.12. klo 14–16
Lisätietoa 1.12. koulutuksesta ja ilmoittautumiseen Ehyt ry:n sivuille tästä linkistä.
Hyvän mielen oppilaitos -koulutus,
Mieli ry
MIELI ry:n uusi koulutus oppivelvollisten ja nuorten kanssa toimivalle ammatillisen koulutuksen henkilöstölle! Koulutuksen osaamistavoitteina on ymmärtää, mitä mielenterveys ja sen edistäminen tarkoittavat. Tietää keinoja, joilla voi vahvistaa opiskelijan mielenterveyttä. Osaa vahvistaa mielenterveyttä oppilaitoksen arjessa ja tietää, miten rakennetaan mielenterveyttä tukevaa yhteisöllisyyttä. Koulutuksesta saa valmiuksia huolen tunnistamiseen ja puheeksi ottamiseen.
Koulutuksen kesto tiiviimpi 2,5 h tai vuorovaikutteisempi 3 h. Tilattavissa eri kokoisille kampukselle, yksikölle tai vaikka koko oppilaitokselle! Iso osallistujamäärä edellyttää koulutuspäälliköiden osallistumista työskentelyn vetämiseen. Koulutuspäällikön osallistuminen aina toivottavaa juurruttavan työn ja jatkuvuuden kannalta.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä. Pilottikoulutuksia tarjolla syyslukukaudelle 2022!
Tiedustelut: anni.helotie@mieli.fi
Alkuvuoden -23 koulutuksia voi lyödä lukkoon jo nyt
Tiedustelut: laura.autio@mieli.fi
Koulutus on tilattavissa verkkosivujemme kautta tammikuusta 2023 alkaen. Koulutus on ilmainen vuonna 2023, kun tilaajana on oppilaitos, kunta tai kuntayhtymä.
Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät 2022, SAKU ry
Tervetuloa Tampereelle 29.-30.11.2022 SAKU ry:n ja koordinaatiohanke Galaksin yhteiseen kaksipäiväiseen seminaariin, Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäiville. Seminaaripäivien teemana on yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen. Ensimmäisenä päivänä kuulemme mm. miten osallisuudella rakennetaan sosiaalisesti kestävää tulevaisuutta, yksinäisyyden ja ostrakismin yhteiskunnallisista vaikutuksista sekä nostoja amisten hyvinvointihaasteista ja yhteisöllisen opiskeluhuollon merkityksestä. Ensimmäinen päivä huipentuu yhteiselle ohjelmalliselle illalliselle, mitä tähdittää mm. SAKUstars esiintyjät.
Toinen seminaaripäivä on koordinaatiohanke Galaksin levittämispäivä. Päivän alustaa Erätauko-säätiön Laura Arikka, mistä siirrytään Oikeus osata -yhteisöllisyyden, hyvinvoinnin, osallisuuden ja turvallisuuden uudet toimintatavat ammatillisessa koulutuksessa työpajoihin. Pajoissa kuullaan ohjelmassa syntyneitä tuloksia ja toimintamalleja mukana olleilta verkostohankkeilta sekä Ehyt ry:n digipelaaminen – haitta vai hyöty eväitä pelaamisesta keskustelemiseen opiskelijoiden kanssa. Työpajojen alustusten jälkeen pajoissa on dialogi aiheista Erätauko-keskustelun avulla. Dialogista siirrytään yhteiseen tilaan kuulemaan filosofi, hyvinvoinnin psykologian dosentti Frank Martelaa, yhteisöllisyys ja osallisuus merkityksellisen elämän lähteenä. Toinen seminaaripäivä päättyy yhteiseen lounaaseen.
Seminaarin kohderyhmänä ovat SAKU ry:n jäsenyhteisöjen henkilöstö sekä Oikeus osata -kehittämisohjelman hankkeita toteuttavat organisaatiot. Seminaarin enimmäisosallistujamäärä on 120 henkilöä. Ilmoittautuminen 21.10.2022 mennessä.
Osallistumismaksut (sisältää ohjelman ja ohjelmassa mainitut ruokailut):
• koko seminaari sisältäen illallisen: hinta 175 euroa
• koko seminaari ilman illallista: hinta 125 euroa
• osallistuminen pelkkään toiseen seminaaripäivään mahdollista Galaksi-hankeverkoston jäsenille
• ryhmäalennus: yli 10 hengen ryhmät samasta organisaatiosta saavat 10 % alennuksen seminaarihinnasta.
Lisätietoa ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivistä tästä linkistä hyvinvoivaamis -sivustolta.
Kuukauden nosto Zoomista:
Mestaripolun ohjausprosessi ammatillisessa oppilaitoksessa
Tässä mallissa on kuvattu perustutkinto-opiskelijan ohjauksen prosessi jatko-opintoihin. Kohderyhmänä ovat ammatillisen oppilaitoksen jatko-opintoihin ohjausta suunnittelevat, kehittävät ja toteuttavat esimiehet sekä opetus- ja ohjaushenkilöstö. Malli sisältää kaksi uraohjauspolkua perustutkinto-opiskelijoille. Toinen prosessi kuvaa yhteishaussa hakeutuneiden opiskelijoiden ja toinen jatkuvassa haussa hakeutuneiden opiskelijoiden uraohjausprosessia. Lue lisää Mestaripolun ohjausprosessista hyvinvoivaamiksen sivuilta, menetelmäpankista täältä.
Tämä malli on kerätty osana ZOOMI- sujuvia siirtymiä edistämässä- hanketta (ESR).
Tilaa hyvinvoivaamis uutiskirje hyvinvoivaamis -sivustolta. Tästä linkistä uutiskirjeen tilaus ja peruutus sivulle. https://hyvinvoivaamis.fi/uutiskirjeet
Seuraa sivuamme Ammatillisen koulutuksen hyvinvointiverkosto Facebookissa niin näet julkaisemamme tai jakamamme ammatillisen koulutuksen hyvinvointiin liittyvät päivitykset omassa syötteessäsi. Tästä linkistä Ammatillisen koulutuksen hyvinvointiverkoston Facebook ryhmäsivuille. https://www.facebook.com/hyvinvointiverkosto
Loistokasta syyskuuta ja nautitaan väriloistosta