Hyvinvoinnin vuosikello kevät 2022
SAKU ry:n hyvinvoinnin vuosikello keväälle 2022 on päivitetty. Vuosikellon tarkoituksena on toimia tukena hyvinvoinnin suunnittelutyössä. Siitä löytyy valtakunnallisia tapahtumia ja järjestöjen teemapäiviä, joita koulutuksen järjestäjä voi sisällyttää osaksi omaa vuosikelloa.
Lue lisää Hyvinvoinnin vuosikellosta ja ota materiaalit käyttöön.
Vinkkejä ryhmäytymiseen ja yhteisöllisyyteen
Liikkuva opiskelu -ohjelma keräsi vinkkejä ryhmäytymisen ja yhteisöllisyyden tukemiseen. Yhteishengellä on iso merkitys, kun toimimme ryhmässä. Työpaikalla on tärkeää, että pystyy tulemaan kaikkien kanssa toimeen. Vinkkilistalta löytyy myös SAKU ry:n rastikierros ryhmäytymiseen tai tutortoimintaan sekä työkykypassin tehtäväkortit ryhmässä toimimiseen.
10 vinkkiä ryhmäytymiseen ja yhteisöllisyyteen Liikkuvan opiskelun sivuilla.
Liike vaikuttaa videosarja
Smart Moves Liike vaikuttaa -videosarja koostuu kolmesta asiantuntijavideosta. Videot käsittelevät tutkittua tietoa liikkeen vaikutuksista nuorten hyvinvointiin, oppimiseen ja jaksamiseen. Asiantuntijoina videoilla ovat UKK-instituutin johtaja LT Tommi Vasankari, aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta sekä Likesin terveyden edistämisen asiantuntija, PsT Anu Kangasniemi.
Lue lisää ja katso Liike vaikuttaa -videosarja Smart Movesin sivuilta
Projektirahaa nuorten projekteihin
Nyt on hyvä hetki vahvistaa luokan yhteishenkeä suunnittelemalla projekteja. Nuorten akatemia tarjoaa rahoitusta 13–25-vuotiaiden nuorten suunnittelemiin, vähintään kolmen hengen ryhmän projekteihin. Rahoitus voi olla 100–1500 euroa. Teemoina talous- ja yrittäjyystaidot, ihmisoikeudet ja suvaitsevaisuus, luokan yhteishenki ja hyvinvointi tai Eurooppa / Euroopan unioni. Teemojen puitteissa nuoret voivat ideoida esimerkiksi leirin, oppitunnin, tapahtuman, retken, teemapäivän tai vaikkapa näyttelyn tai haastekampanjan. Tärkeintä on kuitenkin se, että nuoret itse innostuvat projektistaan.
Lue nuorten projektirahoituksesta Nuorten akatemian sivuilta.
Pelit kentällä -seminaari 21.5.2021
SAKU ry:n, Nuorten Akatemian ja Lasten ja nuorten säätiön yhteinen Pelaa!-hanke kutsuu järjestötoimijat vuoden 2021 toiseen Pelit kentällä -seminaariin 21.5. klo 10.00–14.30. Tule oppimaan pelillistämisestä ja pelikehittämisen perusteista.
Lue lisää Pelit kentällä -seminaarista Nuorten akatemian sivuilta.
Helavalkeat 9.6.2021
SAKU ry:n Helavalkeat -kohtaaminen on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten kanssa yhteistyötä tekeville järjestöille ja yhdistyksille. Vuoden 2021 verkkokohtaamisessa kuullaan ammatillisen koulutuksen kuulumisia sekä mietitään yhdessä tapoja tukea opiskelijoiden hyvinvointia.
Lue lisää Helavalkeiden ohjelmasta.
Tilaa asuntolaohjauksen uutiskirje
Julkaisemme lähipäivinä asuntolaohjauksen ensimmäisen uutiskirjeen. Siinä on asuntolaohjauksen ajankohtaisia asioita ja tietoa tulevista tapahtumista. Jatkossa se ilmestyy 2–3 kertaa vuodessa. Tilaa valitsemalla asuntolaohjauksen uutiskirje SAKU:n sivuston alareunasta ja ilmoittamalla sähköpostisi.
Siirry tästä SAKU ry:n sivuille.
Asuntolaohjaajat kohtaavat valtakunnallisessa verkkotapahtumassa
Asuntola oppimisympäristönä - Asumisen ohjauksen iltapäivä järjestetään 10.6.2021. Mukaan kutsutaan myös asuntoloiden johtamisesta vastaavia, sillä yhtenä keskustelujen aiheena on asuntolan johtaminen. Osana kohtaamista on tilaisuus tutustua virtuaalisesti asuntoloihin ja asumiseen ympäri Suomen.
Lue lisää verkkotapahtumasta Asuntolaohjaajat.net-sivuilta.
Tilaisuus on osa SAKU ry:n ja Opetushallituksen asumisen ohjauksen tapaamissarjaa, joka huipentuu Kohtaamisia-tapahtumaan Kiipulan ammattiopistolla kesäkuussa 2022.
Kuukauden nosto
Koto-tietotekniikka -mallin tavoitteena on parantaa aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksessa opiskelevien tieto- ja viestintätekniikan (TVT) perustaitoja, jotta heidän jatkopolkunsa esim. Valmassa tai ammatillisessa koulutuksessa helpottuisi. Tämän mallin esimerkkitehtävissä pyritään toteuttamaan TVTtaitojen opetus selkokielellä ja aikuisen maahanmuuttajan kokemusmaailmaan nojautuen.
Lue lisää Hyvinvoivan amiksen menetelmäpankista.
Tämä malli on kerätty osana ZOOMI - sujuvia siirtymiä edistämässä -hanketta (ESR).