Oletko jo tutustunut Hyvinvoiva amis -sivustoon?
Hyvinvoiva amis -sivusto on entinen Arjen arkki www.hyvinvoivaamis.fi. Löydät sivustolta niin menetelmäpankin, hyvinvoinnin vuosikellon, hyvinvoivan oppimisympäristön mallin samoin kuin myös uutiskirjeet. Käytä työkaluja uudella sivustolla aivan kuten ennenkin! Etusivun tapahtumakalenterista löydät kevään verkkotapahtumia.
Uusia materiaaleja Mielenterveys ry:ltä
MIELI, Suomen Mielenterveys ry on uudistanut materiaaleja, jotka auttavat nuorten kanssa työskenteleviä tai heitä työssään kohtaavia ottamaan mielenterveyden tiedot ja taidot puheeksi sekä harjoitteluun nuorten kanssa. Mielenterveyttä vahvistavat taidot kehittyvät kohtaamisissa ja vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Hyvän mielen materiaalit, uudistuneet julisteet konkretisoivat ja tekevät näkyväksi, mitä mielenterveys on voimavarana ja auttavat ottamaan asioita puheeksi. Uusia materiaaleja ovat Hyvän mielen treenivihko ja ohjaajan opas sekä uusia julisteita ovat Mielenterveyden käsi, Tunteiden maailmanpyörä, Turvaverkko ja Millainen selviytyjä olen?
Tutustu Mieli ry:n sivuilla hyvän mielen materiaaleihin: Hyvän mielen treenivihko ja ohjaajan opas
Tukea liikuttamiseen, tilaa SAKU:n liikuntaimpulssi
SAKU:n toimistolaiset ideoivat keväälle opiskelijoiden ja henkilöstön liikuttamiseen tukea. Liikuntaimpulssi tarjoaa viikoittaisen SAKU:n suosituksen taukojumppaan sekä liikuntahaasteen. Lisäksi keväällä tulossa virtuaalisia paneelikeskusteluja sekä webinaaria. Jollet vielä ole tilaajana, tilaa SAKU:n sivujen alareunasta uutiskirje Liikkuva amis -liikuntaimpulssi.
SAKU ry:n virtuaalikahvila 16.3. opiskelijoille -Älä heitä tikkaa terveydelläsi!
Kevään aikana SAKU ry järjestää opiskelijoille virtuaalikahviloita, joissa puhutaan kuntodopingista, mielen hyvinvoinnista voimavarana sekä somearjesta ja digitunnetaidoista. Virtuaalikahvilaan voi osallistua ryhmänä luokassa tai etäopinnoissa. Ensimmäinen Älä heitä tikkaa terveydelläsi! -virtuaalikahvila avautuu 16.3. klo 9:30-11:00. Aiheena on kuntodoping sekä tutustuminen toistovoimapunnerrukseen.
Lue lisää virtuaalikahvilasta SAKU ry:n sivuilta
SAKU ry:n hyvinvointiwebinaari 23.3.
Motivoi liikkumaan! -hyvinvointiwebinaari 23. maaliskuuta tarjoaa ideoita ja tietoa opiskelijoiden liikunnan edistämiseen oppilaitoksessa ja etäopinnoissa. Motivaatiotutkija Johanna Nurmi avaa motivaatio- ja pelillisyystutkimuksen näkökulmasta nuorten liikunnan tukemista pandemia-aikana. Kehittäjä Jaana Kari kertoo liikkujatyypeistä ja liikkumisen moninaisista merkityksistä. Ilmoittaudu 19.3.mennessä.
Lue lisää webinaarista SAKU ry:n sivuilta
Vanhempainliiton seminaari Erityisen äärellä 26.3.
Erityisperheiden asiantuntija Sari Haapakangas kertoo Erityisen äärellä -seminaarissa 26.3. uudesta SYKE - Syventävä Keskustelu materiaalista. Syke – kortit on tarkoitettu erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten osallisuuden ja kuulluksi tulemisen tukemiseen. SYKE-kortteja voi hyödyntää esim. HOKS tai muissa keskusteluissa nuorten, mutta myös huoltajien kanssa.
Syventävä keskustelu -materiaali Vanhempainliiton sivuilla
Webinaarin ohjelma OAMK:n sivuilla
Kuukauden nosto
Yksilöllinen koulutukseen tutustuminen tukee oikeaa alavalintaa sekä ehkäisee näin ammatillisen koulutuksen keskeyttämistä ja negatiivista eroamista. Tutustujan perehdytys ja Tervetuloa koulutukseen- ohjeita voidaan käyttää hakeutumisvaiheessa, mutta myös siirtymätilanteissa (esim. väärän/soveltumattoman alan valinneen henkilön uudelleen poluttamiseksi uudelle ammattialalle). Materiaali sopii sekä tutkintokoulutukseen että VALMA-koulutukseen niin yhteishaussa hakeutuville, että eritaustaisille jatkuvan haun hakijoille.
Lue lisää Hyvinvoivan amiksen menetelmäpankista
Tämä malli on kerätty osana ZOOMI - sujuvia siirtymiä edistämässä -hanketta (ESR).
Zoomin koulutuspäivä 25.3.
Kohtaamiset sujuvissa siirtymissä 25.3. Zoomin koulutuspäivä klo 9:00-15:30. Tilaisuuden asiantuntija-alustajina toimivat yli-insinööri Inga Sihvo Opetushallituksesta, sosiologi Jukka Vehviläinen Dialoog-tutkimuspalveluista ja yliopistonlehtori Anne-Mari Souto Itä-Suomen yliopistosta. Koulutus on tarkoitettu Sujuvat siirtymät -verkoston toimijoille, Zoomin koordinoimille ESR-hankkeille, valtionavustushanketoimijoille sekä teemasta kiinnostuneille sidosryhmille. Ilmoittaudu 16.3.2021 mennessä.
Sujuvat siirtymät- webinaari 21.4-22.4.2021
Tule kuulemaan, millaista kehittämistyötä sujuvien siirtymien edistämiseksi on tehty ja ottamaan rohkeasti uudet mallit käyttöön! Seminaariin on mahdollista osallistua vain toisena tai molempina päivinä, 22.4. seminaaripäivään voi osallistua joustavasti oman aikataulun mukaan. Ensimmäisen päivän tavoitteena on jakaa kokemuksia, verkostoitua ja oppia toisiltamme uutta. Mukana verkostotyötä ja dialogia fasilitoimassa Monkey Business. Webinaarin toisena päivänä Riitta Hyppänen rohkaisee kokeilemaan uutta sekä on mahdollisuus kuulla teemoittain, millaisia malleja Sujuvat siirtymät- osion ESR-hankkeissa on luotu. Ilmoittaudu 11.4. mennessä.
Katso tästä Monkeyn Tatun ja Villen videotervehdys osallistujille (linkki avautuu youtubessa)
Ilmoittaudu 11.4. mennessä tästä linkistä (Linkki avautuu webropol-kyselytyökalun sivuille)
Lisätietoa webinaarista OPH: sivuilta