
Ammattiosaajan työkykypassin vuoden viimeiset perehdytykset
SAKU ry järjestää Ammattiosaajan työkykypassin käyttöönoton tueksi kaksivaiheisen perehdytyksen. Työkykypassin orientaatio ja käyttöönottopaja ovat henkilöstölle suunnattuja maksuttomia verkkotapahtumia niille, jotka ovat ottamassa työkykypassia käyttöön hyvinvoinnin ja työkyvyn oppimisen välineeksi. Voit nyt tilata myös tallenteen perehdytyksistä ilmoittautumislomakkeella tai mari.korpela@sakury.net
Orientaatio to 9.12. klo 14:15-15:15 . Ilmoittaudu orientaatioon hyvinvoivaamis -sivustolta täältä.
Käyttöönottopaja 14.12.2021 klo 14:15-15:15. Lue lisää ja ilmoittaudu käyttöönottopajaan täältä
Mitä kuuluu oppilaitoksenne päihdesuunnitelmalle? EHYT ry
Päihdeohjelma, päihdesuunnitelma, päihteettömyyssuunnitelma; tärkeällä dokumentilla on monta kutsumanimeä.
Hyvin laadittu ja toteutettu päihdesuunnitelma antaa hyvät raamit päihteiden käyttöön puuttumiseen ja puheeksi ottamiseen. Kaikkein tärkeintä on että, päihdeohjelma tukee opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä. Se mahdollistaa päihdeongelmaan puuttumisen varhaisessa vaiheessa sekä lisää oppilaitoksen turvallisuutta ja parantaa ilmapiiriä. Tämä on sekä oppilaitoksen johdon, opettajien että opiskelijoiden etu.
Juuri nyt on hyvä hetki tarkistaa, että oppilaitoksenne päihdesuunnitelma on ajan tasalla ja henkilökunnan helposti löydettävissä ja hyödynnettävissä! Lue lisää päihdesuunnitelmasta EHYT ry:n sivuilta.
Vuoden 2022 Tipaton tammikuu -kampanja herättää pohtimaan, voisiko alkoholin tilalle löytyä uusia tottumuksia ja tapoja. Onko alkoholin käytön taustalla tuttu käyttäytymismalli tai tilanne, jossa on ”aina ennenkin otettu”? Mitä voisi löytyä alkoholin tilalle?
Tipaton tammikuu 2022 -kampanjan Etkot järjestetään 16.12. klo 14.30–15 Teamsissa. Etkoilla puhujina ovat Tipaton 2022 -kampanjan yhteistyökumppani Laura Wathén ja Katri Ylinen, jotka ovat perustaneet Darravapaa-yhteisön. Ilmoittautuminen 14.12. klo 12 mennessä. Tipaton Etkot on kaikille avoin, vapaamuotoinen tilaisuus. Lue lisää Tipaton tammikuu -kampanjasta ja ilmoittaudu etkoille täältä.
Nuoren mielen ensiapu ®- koulutus verkossa 13.1.- 10.2.2022, Mieli ry
Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia sekä parantaa niiden varhaista tunnistamista. Koulutus vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa sekä tarjoaa tukea ja apua. Koulutuksen hinta on 110 €/osallistuja. Lue lisää ja ilmoittaudu 20.12.2021 mennessä Mieli ry:n sivuilta.
Liikuva opiskelu tarjoaa 24 vinkkiä liikkumiseen ja hyvinvointiin
Liikkuva opiskelun joulukalenteri sisältää hyvän listauksen aktiiviseen joulukuuhun tai sen jälkeenkin. Lisää liikettä opiskelu- ja työpäiviin sekä piristävää joulunodotusta. Lue lisää ja ota vinkit käyttöösi Liikkuva opiskelu -sivustolta täältä.
Kilpailutoiminnan tulevaisuus esillä Skills Talk Show -webinaarissa
Miten kilpailutoiminta vaikuttaa koulutuksen laatuun? Miten pääsee mukaan WorldSkills Occupational Standards -kehittämiskeskuksen toimintaan ja mitä hyötyä siitä on oppilaitokselle? Mikä on TaitajaPLUS-toiminnan uusi suunta? Mistä apua työvoimapulasta kärsiville aloille? Skills Finland kutsuu ammatillisen koulutuksen väen keskustelemaan näistä ajankohtaisista teemoista torstaina 9.12.2021 kello 10.00–12.30.
Maksuttoman webinaarin ohjelmassa: Unelmansa toteuttaneen Ari Huuselan uskomaton kertomus yksinpurjehduksesta maailman ympäri. Tarinoita TaitajaPLUS-toiminnasta. Pohdintaa siitä, miten kilpailutoiminta kehittää ammatillista koulutusta ja yksilön osaamista sekä lisäksi kurkistus Taitajien Taitaja Noora Salon joulupöytään. Skills Talk Show’n isäntänä toimii näyttelijä ja luokanopettaja Ernest Lawson. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.
Kuukauden nosto:
VeKe- asuntolaohjauksen vertaiskehittämisen työkalu
VeKe- malli on kehitetty asuntolaohjaajien kentän tarpeisiin, heidän työnsä tueksi ja avaamaan mahdollisuuksia oman työn ja toimintaympäristön kehittämiseen. VeKe- mallin tavoitteena on tuoda tukea itsearviointiin. Säännöllisesti käytettynä se mahdollistaa oman työn laadullisen seurannan. Mallin tavoitteena on tuoda vertaistukea asuntolaohjaajien usein yksinäiseen työhön sekä tuoda asuntolaohjausta näkyväksi. Lisäksi VeKe-malli on kehitetty ohjauksen ja toimintaympäristön kehittämisen tueksi. Mallilla tuodaan Opetushallituksen Laadukas asuntolatoiminta 2020- julkaisun laatukriteerit ja suositukset aktiiviseen käyttöön asuntolatyön kentälle. Lue lisää mallista Hyvinvoiva amis -menetelmäpankista.
Tämä malli on kerätty osana ZOOMI - sujuvia siirtymiä edistämässä -hanketta (ESR).
Jouluiloa, lepoa ja upeaa uutta vuotta 2022.
Voidaan hyvin!