Opiskelijoille avataan suomalaisen ammatillisen koulutuksen haun prosessia: yhteishaku ja jatkuva haku.
→ Hankkeen tuella kontaktoidaan oppilaitosta/oppilaitoksia ja järjestetään tutustuminen kiinnostavaan alaan (koulutuskokeilupaikasta sopiminen). Tutustuminen oppilaitokseen ja oppilaitoksen koulutustarjontaan voidaan järjestää myös virtuaalisesti (mallin synty ajoittui koronapandemian ajalle).
→ Opiskelijan saattaminen koulutuskokeilupaikkaan, mahdollinen tutustumiskierros opiskelijan kanssa oppilaitoksessa
Hae avainsanalla: kotoutuminen
1.Suomen kielen taidon vahvistaminen toivealan kielitaitovaatimuksen mukaisesti (esim. A2.2 > B1.1) - haku- ja opiskelutilanteissa käytettävän suomen kielen harjoittelu - itseä kiinnostavan alan ammattisanastoon tutustuminen
2. Matemaattisten ja tietoteknisten valmiuksien kehittäminen - peruslaskutoimitukset ja sanallisten tehtävien ratkaisu - sähköpostin, sähköisen oppimisympäristön ja muiden perussovellusten käyttö
By Jaamak, 8 huhtikuu, 2021
Sisältönä on
By Jaamak, 15 maaliskuu, 2021
Sisältönä on • Koto-tietotekniikka -tehtäväpaketti, alueena sähköpostin käyttö ja word-tiedoston luomisen eri tapoja.
By Jaamak, 15 maaliskuu, 2021
Siltoja siirtymiin -hanke (ESR) toimi 1.10.2018-31.3.2021 Satakunnan, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa. Hanketta rahoitti Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeen päätoteuttaja oli Sataedu, Satakunnan Koulutuskuntayhtymä. Osatoteuttajina olivat Länsirannikon koulutus Oy Winnova, Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Oy EduVamia Ab ja Vaasan kaupunki/Vamia.
By Kepeli-hanke, 10 elokuu, 2018
Kepeli -hankkeessa koottiin olemassa olevia ja kehitettiin uusia kotoutumista edistäviä harjoitteita. Kepelin harjoitteet sopivat erityisesti heikosti suomea puhuvien aikuisten maahanmuuttajien ryhmille ja erilaisten ryhmien kohtauttamiseen esim. jos kielenoppioiden ja äidinkielenään suomea puhuvien halutaan tutustuvan toisiinsa. Soveltaminen kaikille kohderyhmille on mahdollista!
By jaana.kilpinen, 8 toukokuu, 2014
Kotoportfolio on teemoitettu ohjauksen työväline opiskelijan kotoutumisprosessin ja oman osaamisen näkyväksi tekemiseen. Se tukee maahanmuuttajan kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan sekä auttaa tulevaisuuden opiskelu- ja työllistymissuunnitelmien tekemisessä. Kotoportfolio on suunnattu maahanmuuttajakoulutusten opettajille ja ohjaajille.
By yllapito, 12 marraskuu, 2013
Etsivän nuorisotyöntekijät pitävät lukuvuoden alussa toiminnallisia tunteja erikseen kaikille maahanmuuttajaryhmille, jotta opiskelijat tutustuisivat heihin. Tämän lisäksi etsivät ovat kerran viikossa päivystämässä opiston tiloissa, jolloin opiskelijoilla on mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti joko opintoihin tai muuhun elämään liittyvistä asioista ja saada tukea ja ohjausta etsiviltä. Koulun päätyttyä etsivät ottavat yhteyttä niihin nuoriin, jotka jäivät kevään hauissa ilman opiskelupaikkaa. TKO:n opinto-ohjaaja toimittaa tiedot kyseisistä opiskelijoista.
By yllapito, 12 marraskuu, 2013
Nuorisotyöntekijöiden tuki on henkilökohtaista elämänhallintaa tukevaa emotionaalista ja käytännön tukea. Koska nuorisotyöntekijät ovat vierailleet koulussa usein, nuoren on helppo ottaa heihin yhteyttä. Henkilökohtainen tuki on usein ohjaamista esim. erilaisiin harrastuksiin kädestä pitäen sekä auttamista oppilasta arjen haasteissa, kuten kesätyön ja asunnon haussa. Oppilas on saanut tarvittaessa tukea läpi lukuvuoden sekä koulun loma-aikoina. Tavoitteena on ollut myös rohkaista erityisesti tyttöjä toiminnallisuuteen kodin ulkopuolella. |