Kesto: 4,5-5 kk kokoaikaista opiskelua, paras toteuttaa kevätjaksolla. Siirtyminen perustutkintoa aloittamaan elokuussa.
Hae avainsanalla: valmennus
1.Suomen kielen taidon vahvistaminen toivealan kielitaitovaatimuksen mukaisesti (esim. A2.2 > B1.1) - haku- ja opiskelutilanteissa käytettävän suomen kielen harjoittelu - itseä kiinnostavan alan ammattisanastoon tutustuminen
2. Matemaattisten ja tietoteknisten valmiuksien kehittäminen - peruslaskutoimitukset ja sanallisten tehtävien ratkaisu - sähköpostin, sähköisen oppimisympäristön ja muiden perussovellusten käyttö
By Antti Viiman, 23 marraskuu, 2020
Tarkoitus on mahdollistaa jokaiselle opiskelijalle monipuoliset tavat toteuttaa opintojaan. Alan opettajat asettavat yksilöiden tarpeet etusijalle ja räätälöivät kullekin opiskelijalle sopivimmat ja yksilölliset tavat opiskelulle. Opiskelijoiden tavoitteet huomioidaan yksilöllisesti ja mahdollistetaan heille omien tavoitteidensa mukaisesti ammatti ja sujuva siirtymät työelämään tai jatko-opintoihin--> huippuosaajan polku.
By everanta, 22 tammikuu, 2020
Malli lähestyy pudokkuuden ehkäisemistä rakenteellisella, toiminnallisella ja kulttuurisellakin tasolla. Malli koostuu neljästä osa-alueesta: 1.Oppilaitoksen kulttuuri sisältää käytössä olevat prosessit, rakenteet, arkirutiinit ja oppilaitoksessa vallitsevat arvot ja asenteet. Ne määrittävät, millaiset mahdollisuudet oppilaitoksessa työskentelevillä henkilöillä ja siellä toimivilla tiimeillä on onnistua pudokkuutta ehkäisevän toimintakokonaisuuden rakentamisessa. 2.Työote kuvaa, millä tavalla opiskelija kohdataan, jotta tämä vahvistuisi sosiaalisesti ja kasvaisi 2.
By everanta, 14 marraskuu, 2019
Hankkeen tavoitteena on oppilaitosten henkilöstön valmiuksien lisääminen ja uudenlaisen toimintakulttuurin rakentaminen opintojen keskeyttämisten vähtämiseksi sekä sujuvien siirtymien lisäämiseksi. Hanke rakentaa oppilaitosten ja Vamos palveluiden yhteistoiminnassa toimintamallin, jossa oppilaitoksen toimintatavat muuttuvat opiskelijalähtöisemmiksi ja yksikölliset tarpeet paremmin huomioiviksi.
By Maahanmuuttaji…, 30 elokuu, 2019
Maahanmuuttajien mentorointi on hyvä tukimenetelmä, jossa parhaimmillaan molemmat osapuolet oppivat uutta. Ennen mentoroinnin käynnistämistä on hyvä tutustua, miten sitä on aiemmin järjestetty ja millaisia kokemuksia siitä on. Tässä Maahanmuuttajien mentorointi toisella asteella -hankkeessa kirjoitetussa mentoroinnin käsikirjassa kuvataan, millaisella mallilla menetelmää toteutettiin ja millaista palautetta siitä saatiin toisen asteen opiskelijoilta. Käsikirjan lisäksi saatavilla ovat mentorointitarinat sekä mentorivalmennusmalli.
By Nopsa-hanke, 1 helmikuu, 2019
Uraohjauksen huomioiminen osana opettajien ja ohjaajien työtä tulee korostumaan entisestään koulutuksen muutosten myötä. Opiskelijoiden jatko-opintoihin ohjaaminen tai työelämään siirtymisen tukeminen vaativat uudenlaisia ajatusmalleja ja ohjaustaitoja. Jokaisen opiskelijan kohdalla uraohjauksessa tulee huomioida opiskelijan henkilökohtaiset urataidot ja niiden vahvistaminen.
By parkko, 14 toukokuu, 2018
Tavoitteena oli yhteiskehittämällä luoda innovatiivinen ja kustannustehokas käytäntö sillan rakentajaksi eri alojen ja kouluasteiden opettajien, opiskelijoiden ja työpaikkojen välillä. Opettajilla sekä opiskelijoilla on mahdollisuus verkostoitua, laajentaa ja syventää ammattiosaamistaan sekä kehittää ammatti- ja yrittäjäidentiteettiään. Lisäksi opettajuutta oli tarve uudistaa sisällyttämällä valinnaisiin tutkinnon osiin työelämää ja tutkinnon perusteita yhdistäviä, eri alojen rajapintatyötehtäviä.
By mari.rask, 25 huhtikuu, 2018
Kohderyhmät: Työttömät tai pitkäaikaistyöttömyyden uhan alla olevat nuoret romanit sekä nuoret romaniaikuiset ilman toisen asteen tutkintoa. Malli on sovellettavissa myös muille syrjäytymisvaarassa oleville työttömille/ryhmille. Suunnitellaan noin 12 viikon koulutuskokonaisuus, jonka aikana työskennellään nuorten romaniaikuisten kanssa elämänhallintataitojen lisäämiseksi.
By maaru, 20 huhtikuu, 2018
Hyvinvoinnin digivalmentaja on sähköinen opas, jonka avulla voidaan ottaa käyttöön hyvinvointivalmennuksen malli ammatillisissa oppilaitoksissa. Hyvinvointivalmennus voidaan toteuttaa kontaktitapaamisina, verkkototeutuksena tai näiden yhdistelmänä. Oppaassa on kuvattu erilaisia toteutustapoja valmennukseen yksittäisistä tapaamisista kohdennettuun ja kokonaisvaltaiseen, useamman kuukauden valmennusprosessiin. Oleellista on, että valmennettava laatii valmenuksen alussa henkilökohtaisen tavoitteen itselleen oppilaitoksen valmentajan tuella.
By eBosshyvinvoin…, 28 marraskuu, 2017
Hankkeen päätavoitteena oli edistää toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten terveellisiä elämäntapoja sekä tukea heidän elämänhallintaansa ja arkielämän taitojaan sekä sosiaalisia vuorovaikutustaitojaan, jotta heidän opiskelu- ja toimintakykynsä vahvistuisivat. Tämä vaikuttaa siihen, miten hyvin he suorittavat tutkintonsa loppuun asti ja työllistyvät opintojensa jälkeen.
By yllapito, 15 joulukuu, 2016
Työvaltaisen oppimisen käyttöön oton tueksi ja toimintamallien juurruttamiseksi osaksi organisaatioiden toimintaprosesseja ja -tapoja toteutettiin Opit työssä -hankkeessa työvalmentajille, opettajille ja johdolle valmennusohjelma, joka sisälsi seuraavat teemat:
1. Oppimisen ohjaus ja arviointi, tutkintojärjestelmä, uraohjaus |