Äkäslompolon Maurin videovinkit terveelliseen ruokailuun huumoria unohtamatta. Laadittu kuljetusalalle. VIDEO ENGLANNINKIELISILLÄ TEKSTITYKSILLÄ SAATAVILLA MAKSUTTA PYYNNÖSTÄ. ANNE.SALMI@TTL.FI
Hae avainsanalla: elintavat
Kolme minuuttia ja viisi minuuttia pitkät radiojutut, jotka opastavat terveelliseen työaikaiseen ruokailuun huumoriakaan unohtamatta. Laadittu kuljetusalalle. HUOM! TOIMITAMME MP3-TIEDOSTOT MAKSUTTA PYYNNÖSTÄ. ANNE.SALMI@TTL.FI
Julisteopas terveellisen ravitsemuksen ja ruoanlaiton kriteereistä ravitsemusalan ammattilaisten käyttöön.
Julisteopas terveellisen työaikaisen ruokailun järjestämiseen päivätyössä.
Julisteopas terveellisen työaikaisen ruokailun järjestämiseen kiiretilanteissa.
Julisteopas yötyöruokailuun vuorotyötä tekeville ammattikuljettajille.
Opas sisältää käytännönläheisiä vinkkejä ammattikuljettajan viidestä terveellisestä totuudesta: 1. Pidä työmäärä kohtuullisena. 2. Nuku riittävästi ja hyvin. 3. Ulkoile ja liiku vapaa-aikana. 4. Syö terveellisesti ja säännöllisesti. 5. Käytä alkoholia kohtuullisesti.
Säännölliset ruoka- ja kahvitauot edistävät työssä jaksamista ja rytmittävät kiireistä ja epäsäännöllistä työtä. Rauhallinen ruokailu ja työkavereiden tapaaminen auttavat hetkeksi irtaantumaan töistä ja levähtämään. Virkeänä ratissa menu I sisältää käytännön arjessa testattuja vinkkejä terveelliseen ruokailuun liikkuvassa työssä ja esim. yötyössä.
Suomessa on reilu 100 000 ammattikuljettajaa, jotka kuljettavat päivittäin ihmisiä ja tavaroita tien päällä. Ammattikuljettajien työssä on monia asioita, jotka hankaloittavat järkeviä ja terveellisiä elintapavalintoja. Erityisesti kuljettajien työaikainen terveellinen ruokailu on ollut usein haasteellista toteuttaa. Virkeänä ratissa on käsikirja, johon on koottu tietoa, vinkkejä ja toimintamalleja edistämään ammattikuljettajien työkykyä ja työvireyttä terveellisen työaikaisen ruokailun kautta.
Virkeänä ratissa - ruoasta terveyttä tien päälle 2009 - 2011 -hanke edisti ammattikuljettajien työvireyttä ja työkykyä kiinnittämällä huomiota terveelliseen työaikaiseen ruokailuun. Hanke kokosi tietoa ja kehitti käyttökelpoisia toimintamalleja yhdessä eri vaikuttajatahojen kanssa.
Herättelevien kysymysten avulla ammattikuljettajaksi opiskeleva nuori voi arvioida omaa terveyskäyttäytymistään. Kysymyksiä voi käyttää esimerkiksi terveystiedon tai työkykyyn liittyvien opintojen osana. Kysymysten avulla voi arvioida myös terveyskäyttäytymistä työssäoppimisen jaksojen aikana tai kesätyön jälkeen.
Nuori kuski osaa! -hanke tuotti kriteerit logistiikka-alan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin nuoren työntekijän perehdyttämiseen työkykynäkökulmasta. Hanke kehitti kuljetusalan pk-yritysten henkilöstön työkyvyn hallintamalleja tukemaan työ- ja toimintakykyä pääpainopisteenään nuoret työntekijät.