Tuen tarpeet opintojen alkuvaiheessa kohdentuvat opiskelutekniikan haltuunottoon, opiskelumateriaalin käsittelyyn (lukemistekniikat), suomen kielisen tekstin tuottamiseen, esseetyyppisen tehtävän tekemiseen sekä ja lähdemateriaalin referoimisen käytäntöihin. Lisäksi haasteet liittyvät ammatillisten tekstien käsitteellisyyteen, oppimistehtävien ja ohjeiden ymmärtämiseen sekä oppimisen toimintaympäristön hallitsemiseen, suomen kielen suullisen tuottamisen ja keskustelun harjoitteluun.
Hae avainsanalla: yhdessä opettaminen
Opettajan ja ryhmänohjaajan työ on usein yksinäistä. Opettajien ryhmänohjausta vahvistettiin vertaismentoroinnilla, jolloin on mahdollista saada tukea, oppia toinen toiselta,hyödyntää eri tahoilla hyväksi havaittuja toimintamalleja. Ryhmään kuului yhdeksän eri alojen ammatillista opettajaa. Ryhmän yhteisiä tapaamisia oli lukuvuoden aikana kahdeksan joten tapaamiset muodostivat selkeän prosessin. Tapaamisten rakenne oli seuraava: aluksi käytiin läpi kunkin ohjaajan tilanne ja tunnelmat ryhmänsä kanssa. Kokemusten vaihdolle ja vapaalle keskustelulle jätetiin aikaa.
Turun ammatti-instituutin kotityö- ja puhdistuspalvelujen yhdessä opettaminen on toteutettu niin, että matemaattisten aineiden tunnit on lukujärjestyksessä sijoitettu samaan aikaan ammattiaineiden kanssa. Opiskelijaryhmässä on samanaikaisesti kaksi opettajaa, jotka voivat opettaa ryhmää eri tavoin: ryhmä voidaan jakaa kahtia tai opettajat voivat vuorollaan opettaa koko ryhmää. Samaan aikaan opetettaessa opiskelijan on helpompi ymmärtää, miten teoriatunneilla opiskeltu asia liittyy omaan ammattiin ja omiin työtehtäviin.