Tämä hyvä käytäntö sisältää ideoita, joilla on mahdollista toteuttaa SAKUstars - kulttuuriviikko oppilaitoksessa.
Hyviä vinkkejä kulttuuriviikon toteuttamiseen oppilaitoksissa:
Tämä hyvä käytäntö sisältää ideoita, joilla on mahdollista toteuttaa SAKUstars - kulttuuriviikko oppilaitoksessa.
Hyviä vinkkejä kulttuuriviikon toteuttamiseen oppilaitoksissa:
Kulttuuritapahtuma omnialaisille oppijoille Leppävaaran toimipisteessä. Antoi esiintyjille mahdollisuuden saada kokemusta ja kannustavaa ammattimaista palautetta esiintymisestä. Innosti esiintyjiä osallistumaan SAKUstars-kilpailuun. Ja tarjosi kaikille osallistujille erilaisen yhteisöllisen tapahtumapäivän. Tapahtumassa oli yleisönä n. 300 omnialaista.
Vamistarsia ryhdyttiin suunnittelemaan media-assistentti opiskelijoiden kanssa osana taide- ja kulttuuriopintoja. Ryhmästä valittiin opiskelija, joka oli kokonaisvastuussa tapahtuman järjestelyistä. Tapahtuma jaettiin osa-alueisiin, niistä kaikista vastasi aina yksi tai kaksi opiskelijaa.
Vaikka tapahtuma oli tiedossa jo aiemmin, niin siitä pyydettiin kuitenkin lupa apulaisrehtorilta, ilmoitettiin alustava kustannusarvio ja kerrottiin tapahtumajärjestelyistä. Myös muille sisäisille sidosryhmille kerrottiin tapahtumasta.
Kesällä 2016 maailman valtasi POKEMON.GO –peli. Vaasan ammattiopiston SAKUstars –kilpailun yhteydessä vuonna 2014 piilotettiin leikkimielisesti SAKU –hahmojen kuvia oppilaitoksen tiloihin. Nyt paria vuotta myöhemmin muistin SAKUjen piilotusleikin sekä Siiliskaban ja yhdistin ne maailmanlaajuiseen hittituotteeseen, siten ryhdyimme ideoimaan SAKUmon. GO:ta assistentin kanssa.
AmisTALENTTI tarjosi Turun ammatti-instituutin opiskelijoille mahdollisuuden nousta lavalle ja näyttää kykynsä. Haasteen oli ottanut vastaan yhteensä kahdeksantoista opiskelijaa, jotka lauloivat, beatboxasivat, tanssivat ja esittivät stand upia.
AmisTALENTTI -esiintyjiä arvioi viisihenkinen tuomaristo. Kolme tuomaristolta eniten pisteitä saanutta esitystä palkittiin tapahtuman päätteeksi (noin klo 19).
Combo – tutkimus- ja kehittämishankkeessa kehitetään uusia toimintatapoja, valmiuksia ja menetelmiä, jotka tukevat nuorten osallisuutta ja hyvinvointia sekä työelämään kiinnittymistä. Hanke tuottaa myös tietoa hanketoimenpiteiden vaikuttavuudesta nuorten osallisuuteen, hyvinvointiin ja työelämävalmiuksiin. Hankkeessa luodaan uudenlaista yhteistyötä kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisoalan toimijoiden, oppilaitosten sekä järjestötoimijoiden välille, mikä vahvistaa nuorten kiinnittymistä opinto- ja työelämäpoluille.
Hankkeen tavoitteena on
Materiaali sisältää tutkintouudistuksen mukaiset toteutussuunnitelmat SAKU-toiminnasta koulutuksen järjestäjien avuksi. Toteutussuunnitelmien tarkoituksena on tuoda esille SAKU-toiminnan opinnollistamisen mahdollisuuksia ammatillisissa oppilaitoksissa.
Sedustars oli kenraaliharjoitus kahdelle tulevalle tapahtumalle. Tekniikkaa harjoitettiin Yarocksm kisoja varten ja esiintyjiä Sakustars kisoja varten.Tarvittava tekniikka rakennettiin edellisenä päivänä koulumme urheilusaliin ja lisätiedoissa olevan aikataulun mukaan seuraavana päivänä esiinnyttiin osalle oppilaitoksiemme oppilaille.
Kohderyhmä: Tietysti Sakun kisoihin matkaavat kilpailijat ( todellinen esiintymistilanne yleisön edessä) , el-oppilaat , musiikki oppilaat, ja koulujemme oppilaat ja henkilökunta.
Teatteriesitykset, Sakustars kilpailutoiminta, kulttuuri-infot Sakustars
Sakustars infot uusille opiskelijoille heti lukuvuoden alussa esim. auditoriossa tai pienryhmissä. kesto 45 min. Sakustars esittely ja YLEN dokumentti (Pauliinasta Sakustars Järvenpää )
- Lisäksi harrastustoimintakyselyt ( lomake samassa tilaisuudessa eli sitä kautta voi kartoittaa esim. musiikki/tanssiharrastusta). Sen avulla voi kartoittaa heti opiskelijat.
Opiskelijan osallisuus: Vastaa kyselyyn ja siten ohjautuu mahd.kulttuuritoimintaan mukaan esim. näytelmäkerhoon
OSAOstars OSAOn kaikille opiskelijoille suunnattu kulttuurikatselmus (musiikki, talent yms.), joka ei ole varsinaisesti kilpailu, vaan kaikilla on mahdollisuus esiintyä. Esityksiä on arvioimassa raati, joka antaa palautteen kaikille esiintyjille ja parhaille mahdollisuuden päästä SAKUstars -kulttuurikilpailuihin. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2013, esiintyjiä oli nelisenkymmentä ja yleisöä paikalla 300, tapahtumapaikkana Kaukovainion tekniikan yksikön liikuntasali.
Otan jokaisesta yksiköstä/opetuspisteestä ilmoittautumisia vastaan kaikista sarjoista. Jos joku sarja tarvitsee karsinnan (laulusarjat tarvitsevat), järjestän sen ja tuomaristo koostuu: yksi opiskelija, yksi henk.kunnan jäsen ja kaksi ulkopuolista tuomaria. Mennään sarja kerrallaan ja tuomarit pisteyttävät esiintyjät samalla tavalla kuin kisoissa ja kuusi eniten pisteitä saanut ilmoitetaan kisaan, myös rakentavan palautteen tuomarit antavat jokaiselle karsintaan osallistuneelle. Sedussa on jokaisessa yksikössä joku, joka tietää jonkin verran SAKUstars kisoista.
Karaokekarsinnat ennen Saku Stars -kilpailua. Karsinnat pidetään noin 3 kk ennen kilpailuja (että ehtii ilmoittautua mukaan) . Asiaa organisoi opiskelijatoiminnan koordinaattori yhdessä media-alan opiskelijaryhmän ja heidän opettajan kanssa. Kilpailuista tiedotetaan opiskelijoille sähköisessä portaalissa ja julisteilla oppilaistoksen seinillä. Tapahtuman järjestelyt siis valaistuksen ja äänen ja tilan koristelut jne. hoiti mediaopiskelijat opettajineen, karaokejuonto ja laulamiseen tarvittava tekniikka ostettiin ulkopuoliselta juontajalta.
Unelmien Amis rakentui yhteistyöllä. Kilpailujen järjestelyt olivat monella alalla osa opetusta, ja opiskelijat pääsivät oppimaan todellisissa työelämän olosuhteissa. Näin mahdollisimman monelle tarjoutui tilaisuus päästä mukaan kilpailutunnelmaan. Helmikuussa kaksi opiskelijaa ryhmästä jäi työharjoitteluun koululle suunnittelemaan tapahtumaa, muiden lähtiessä työssäoppimaan muualle. Tapahtuman luonne ja suunnitelmat alkoivat selkeytyä työssäoppimisen aikana.
SAKUstars 2012 –tapahtuman toteutus pyrittiin järjestämään mahdollisimman pitkälti osana opetusta. Tapahtuman eri vastuualueet jaettiinkin Keudan eri toimipisteille, joissa vastuuhenkilöt nimettiin ja tapahtumaopinnot sijoitettiin osaksi kevään 2012 lukujärjestystä. Tehtävät oli pääosin jaettu, ja toistasataa vastuuhenkilöä nimetty huhtikuussa 2011. Koulutuksen järjestäjä asetti SAKUstarsin toteuttamisen tueksi ohjausryhmän. Lisäksi ohjausryhmä nimesi järjestelytoimikunnan, jonka vastuulla oli tapahtuman käytännön toteutus.